Leeuwenkuil wordt verhuurder voor muziekdocenten

LeeuwenkuilVeranderingen bij de Leeuwenkuil

Sinds 2001 ben ik als gitaardocent in dienst bij de Leeuwenkuil in Deventer. Ik geef akoestisch en elektrisch gitaarles, en ben bandcoach bij de Popschool.

Vanaf september 2017 geeft de gemeente Deventer ons geen subsidie meer voor het verzorgen van muzieklessen. Hierdoor kunnen de muziekdocenten niet meer het salaris betaald krijgen waar ze volgens de cao recht op hebben. Daarom heeft de directie van de Leeuwenkuil besloten de contracten met de docenten vanaf komend seizoen te beëindigen. Docenten die dat willen kunnen als zelfstandigen aan de slag en een lesruimte huren. De meeste docenten (waaronder ikzelf) gaan daar gebruik van maken. Zij zullen dan zelf een overeenkomst sluiten met de leerlingen.

De tarieven die ik komend seizoen hanteer zijn vergelijkbaar met de huidige tarieven van de Leeuwenkuil. Dit is mogelijk omdat ik de komende jaren een korting op de huurprijs krijg. Hierdoor kan ik de lessen, ondanks de subsidiestop, voor de leerlingen betaalbaar houden.

De reorganisatie heeft voor ons als docenten grote gevolgen. Desondanks wil ik het voor de leerlingen zo soepel mogelijk laten verlopen. Ik hoop mijn huidige leerlingen na de zomervakantie weer les te mogen geven, en er nog een aantal nieuwe bij te krijgen.