Open Huis bij Kunstcircuit Deventer op zaterdag 16 juni

 

poster Open Huis Kunstcircuit Deventer

Op zaterdag 16 juni tussen 14:00 en 16:00 houdt Kunstcircuit Deventer Open Huis. Wil je graag een instrument uitproberen? Wil je zien en horen wat andere leerlingen bij ons geleerd hebben? Kom dan langs in ons gebouw aan de Keizerstraat 70. Er zijn optredens van leerlingen en een band van de Popschool. Docenten staan klaar om informatie te geven over de lessen. Je kunt ook advies krijgen over de aanschaf van een instrument. Ik ben aanwezig om te vertellen over gitaarlessen en het spelen in een band. Kom binnen en ervaar hoe leuk het is om een instrument te leren bespelen.

Open Huis nieuwe stijl

De organisatie van de Leeuwenkuil is veranderd. De docenten zijn  zelfstandige geworden. Hierdoor heeft de traditionele Open Dag een nieuwe vorm gekregen.  De afspraken maak je nu rechtstreeks met de docent. Wil je meer weten over de lessen, of een afspraak maken voor een proefles, vraag het de docent.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Cursus gitaarspelen voor kinderen in Colmschate

leerling cursus gitaarspelen

Een nieuwe cursus gitaarspelen voor kinderen gaat op donderdag 18 januari 2018 van start in Deventer-Oost. In deze cursus van 10 lessen worden de beginselen van het gitaarspelen behandeld. Geef je kind nu de kans spelenderwijs de gitaar te ontdekken, en te beleven hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.  De cursus gitaarspelen wordt gegeven aan een klein groepje van maximaal 4 kinderen en duurt 40 minuten. Het vindt plaats in het gebouw van Kunstcircuit aan de Zwaluwenburg 2 in Colmschate-noord.

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus van 10 lessen leren de kinderen de beginselen van het gitaarspelen. Hierna heeft de leerling een goede basis om verder te gaan met gitaarles. Aan bod komen onder andere speelhouding, aanslagmanieren, ritme, noten lezen en akkoorden.

Wat heb je nodig als je begint met de cursus gitaarspelen?

Voor deze cursus heeft de leerling zelf een gitaar nodig om thuis op te oefenen. Voor jonge kinderen is een 3/4 gitaar vaak het meest geschikt. In de eerste les kun je advies krijgen over de aanschaf van een gitaar. Maar misschien heb je ergens nog een gitaar liggen, of kun je er tijdelijk een van iemand lenen. Neem deze bij de eerste les mee, dan kan ik kijken of hij geschikt is om deze cursus mee te volgen.

Hoe schrijf ik mijn kind in voor deze cursus?

Inschrijven kan via info@gitaarlesindeventer.nl of telefonisch: 06-40018672. Hier kun je ook terecht voor verdere informatie over deze cursus.

Waar: Zwaluwenburg 2 Deventer Colmschate
Wanneer: Vanaf donderdag 18 januari van 15:50 tot 16:30
Wie: Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Prijs: € 95,-
Start: 18-01-2018

BewarenBewaren

Leergeld Deventer geeft nog meer kinderen de kans om mee te doen

Leergeld logoDe stichting Leergeld biedt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen de kans om mee te doen met activiteiten waar ze normaalgesproken het geld niet voor hebben. De inkomensgrens om hier voor in aanmerking te komen is nu verhoogd naar 120% van de bijstandsnorm. Hierdoor kunnen nog meer kinderen van deze regeling profiteren.

Leergeld geeft korting op gitaarles

Voor kinderen met een Leergeldcheque is het ook mogelijk om met korting in Deventer gitaarles te volgen. Deze cheque heeft een waarde van 200 euro. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lesgeld.

Neem voor meer informatie contact op met de stichting Leergeld via info@leergelddeventer.nl, of bel naar 0570-672599 (maandag of woensdag tussen 9:00 en 11:30).

Leeuwenkuil wordt verhuurder voor muziekdocenten

LeeuwenkuilVeranderingen bij de Leeuwenkuil

Sinds 2001 ben ik als gitaardocent in dienst bij de Leeuwenkuil in Deventer. Ik geef akoestisch en elektrisch gitaarles, en ben bandcoach bij de Popschool.
Vanaf september 2017 geeft de gemeente Deventer ons geen subsidie meer voor het verzorgen van muzieklessen. Hierdoor kunnen de muziekdocenten niet meer het salaris betaald krijgen waar ze volgens de cao recht op hebben. Daarom heeft de directie van de Leeuwenkuil besloten de contracten met de docenten vanaf komend seizoen te beëindigen.
Docenten die dat willen kunnen als zelfstandigen aan de slag en een lesruimte huren.  De meeste docenten (waaronder ikzelf) gaan daar gebruik van maken. Zij zullen dan zelf een overeenkomst sluiten met de leerlingen.
De tarieven die ik komend seizoen hanteer zijn vergelijkbaar met de huidige tarieven van de Leeuwenkuil. Dit is mogelijk omdat ik de komende jaren een korting op de huurprijs krijg. Hierdoor kan ik de lessen, ondanks de subsidiestop, voor de leerlingen betaalbaar houden.
De reorganisatie heeft voor ons als docenten grote gevolgen. Desondanks wil ik het voor de leerlingen zo soepel mogelijk laten verlopen. Ik hoop mijn huidige leerlingen na de zomervakantie weer les te mogen geven, en er nog een aantal nieuwe bij te krijgen.